2261 poze   205094 vizite

MINITARTE CU FRUCTE SI JELEU

SUNT ATAT DE GUSTOASE SI ASA DE SIMPLU DE FACUT,,,,,,,,,,
PT 30 DE MINITARTE:
2 GALBENUSURI
100 G UNT
200 G ZAHAR PUDRA
1 VARF CUTIT DE SARE
1 ESENTA DE ROM/VANILIE
COAJA DE LAMAIE SI PORTOCALA
500 G FAINA.
Se amesteca mai intai untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea,pana se topesc,se adauga apoi,galbenusurile unul cate unul,esenta,coaja de lamaie,portocala si in final faina(nu toata odata ,ci treptat).Se framanta un aluat,destul de consistent din care se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cercuri (eu am taiat chira cu forma).Se imbraca fiecare forma de tarta cu aluat,se inteapa cu furculita fiacare tarta si se pun la cuptor pt 15-20 min in cuptorul preincalzit!Cand sunt rumenite frumos ,se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema:Orice budinca preparata conform instructiunilor de pe plic in care adaugam 50 g unt saucrema de lapte asa cum am facut eu.
Crema de lapte:
1 cana de lapte dulce
3 linguri de zahar
1 vanilie
3 linguri de faina
Se pune laptele pe foc cu zaharul,cand este caldut se iau cateva linguri si se amesteca intr-o cana cu faina (pt a nu face cocoloase),apoi se toarna peste lapte amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc,se adauga 50g unt,esenta dupa gust si se da la rece.Cand este rece se umple fiecate minitarta cu crema .Se decoreaza cu fructe si se torna deasupra un jeleu pregatit conforrm instuctiunilor de pe plic!
JELEUL MEU
Am pus 1 plic de gelatina in 100 ml apa,10 min,timp in care am pus 2 piersici si 10-15 cirese taiate in 200 ml apa la fiert.Dupa ce au firt fructele,am dat jos de pe foc siropul de fructe,am pus gelatina pe foc mic,pana a ajuns in punctul de fierbere(nu trebuie sa fiarba pt ca isi pierde proprietatile).Se amesteca apoi gelatina cu sucul de fructe si se da la rece.Eu am turnat-o in forme si aiesit ceea ce vedeti(cele rosii).Jeleul e foarte fin si aromat.
SDC17014
SDC17014
SDC17015
SDC17015
SDC17016
SDC17016
SDC17017
SDC17017
SDC17018
SDC17018
SDC17019
SDC17019
SDC17020
SDC17020
SDC17021
SDC17021
SDC17022
SDC17022
SDC17023
SDC17023
SDC17026
SDC17026
SDC17027
SDC17027

Comentarii album • 3
Lizica 1 September 2011  
Migaloase dar gustoase !
Raportează
nicoagat 14 July 2011  
esti experta in prajituri
felicitari
Raportează
georgia 16 July 2011  
Imi place sa experimentez tot felul de retete,,,e ca un hobby pot spune!Imi place sa migalesc ....pot sa spun cama relaxez cand gatesc!Multumesc mult pt cuvintele frumoase!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.