SUNT ATAT DE GUSTOASE SI ASA DE SIMPLU DE FACUT,,,,,,,,,,
PT 30 DE MINITARTE:
2 GALBENUSURI
100 G UNT
200 G ZAHAR PUDRA
1 VARF CUTIT DE SARE
1 ESENTA DE ROM/VANILIE
COAJA DE LAMAIE SI PORTOCALA
500 G FAINA.
Se amesteca mai intai untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea,pana se topesc,se adauga apoi,galbenusurile unul cate unul,esenta,coaja de lamaie,portocala si in final faina(nu toata odata ,ci treptat).Se framanta un aluat,destul de consistent din care se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cercuri (eu am taiat chira cu forma).Se imbraca fiecare forma de tarta cu aluat,se inteapa cu furculita fiacare tarta si se pun la cuptor pt 15-20 min in cuptorul preincalzit!Cand sunt rumenite frumos ,se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema:Orice budinca preparata conform instructiunilor de pe plic in care adaugam 50 g unt saucrema de lapte asa cum am facut eu.
Crema de lapte:
1 cana de lapte dulce
3 linguri de zahar
1 vanilie
3 linguri de faina
Se pune laptele pe foc cu zaharul,cand este caldut se iau cateva linguri si se amesteca intr-o cana cu faina (pt a nu face cocoloase),apoi se toarna peste lapte amestecand pana se
ingroasa.Se ia de pe foc,se adauga 50g unt,esenta dupa gust si se da la rece.Cand este rece se umple fiecate minitarta cu crema .Se decoreaza cu fructe si se torna deasupra un jeleu pregatit conforrm instuctiunilor de pe plic!
JELEUL MEU
Am pus 1 plic de gelatina in 100 ml apa,10 min,timp in care am pus 2 piersici si 10-15 cirese taiate in 200 ml apa la fiert.Dupa ce au firt fructele,am dat jos de pe foc siropul de fructe,am pus gelatina pe foc mic,pana a ajuns in punctul de fierbere(nu trebuie sa fiarba pt ca isi pierde proprietatile).Se amesteca apoi gelatina cu sucul de fructe si se da la rece.Eu am turnat-o in forme si aiesit ceea ce vedeti(cele rosii).Jeleul e foarte fin si aromat.