500 G NUCI VERZI CURATATE DE COAJA
1 1/4 ZAHAR
1 LAMAIE
2 VANILII
4 PAHARE DE APA.
pROCESUL E MAI
COMPLICAT.pT A CURATA NUCILE VA PUNETI MANUSI DE CAUCIUC(NU CHIRURGICALE PT CA TRECE PRIN ELE SI VA INNEGRITI CA MINE PE MAINI)CURATATI COAJA SI TINETI NUCILE IN APA RECE PANA LE TERMINATI DE CURATAT.Spalati de cateva ori cu apa rece,apoi intr-o oala puneti apa la fiert si atunci cand clocoteste puneti nucile,lasati 5 minute,le scoateti si le puneti in apa rece .Repetati operatiunea clocoti 5 minute,apa rece,iar clocotit iar apa rece de 3 ori.Dupa ce le-ati pus in apa clocotita de 3 ori,si apoi in apa rece,le spalati cu apa rece tot de vreo 3 ori,pregatiti siropul din apa,zahar si vanilie.Fierbeti bine si legati siropul suficient,spumati de cate ori e nevoie,adaugati nucile si fierbeti la foc potrivit cam o ora.Cand e aproape gata,stoarceti zeama de lamaie deasupra,amestecati,dat jos de pe foc si puneti in borcanele cat este calduta.Este prima oara cand fac dulceata de nuci ,am sta 2 saptamani neagra pe maini din cauza nucilor dar nu regret,eate de departe ceamai buna dulceta,alaturi de cea de trandafiri si capsune!
Le mananci cu lingura de bune ce sunt!!!:)