Cea mai buna ciocolata de casa pe care am mancat-o vreodata,,,,,,,,,,,
Ciocolata cu cacao
350 g zahar tos
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf40 g cacao 1 fiola esenta de rom.
Ciocolata alba si nuca de cocos(optional)
350 g zahar tos
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf
1 fiola esenta de rom
50 g nuca de cocos-facultativ
Ciocolata cu cacao si miez de nuca
350 g zahar
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf 40 g cacao
1 fiola esenta de rom
300 g nuca prajita in cuptor
Pentru ciocolata cu cacao.Punem pe fac, intr-o craticioara apa cu zaharul si lasam sa fiarba siropul pana devine destul de consistent(daca punem o picatura intre doua degete sa se desprinde niste firisoare subtiri -atunci e gata-aprox 10min).Se trage craticioara de pe foc si se adauga untul ,si esentete de
rom.Se amesteca bine pana se topeste untul,apoi cernem laptele praf si cacaua si o incorporam in
compozitie.Se unge o tava/(eu am folosit o forma termorezistenta) cu unt si se toarna compozitia,se uniformizeaza si se da 15 min la frigider.
Ciocolata alba se pregateste ca cea de cacao,decat ca in loc de cacao se adauga laptele praf si nuca de cocos.Dupa cele 15min la frigider,scoatem forma si turnam stratul de ciocolata alba,dupa care introducem din nou la frigider 15 min.
Ciocolata cu cacao si nuca prajita.
Se pregateste la fel ca celelalte doua straturi'.Siropul bine legat pe foc in care adaugam:untul,esenta,laptele praf ,cacaua si nuca prajita si tocata
marunt.Se adauga al treilea strat peste ciocolata alba si se da la frigider cateva ore.A doua yi va fi numai buna de portionat!Reteta e preluata de pe blogul Gourmandine!!!!